Duitse Pinscher Pups

Op 16 december zijn ze geboren!

De wachtlijst voor dit nest is gesloten.

Op 16 december zijn ze geboren, 5 rode en 5 black and tan puppy’s!!! Dit is ons “Legend”nest. De vader is 4-voudig kampioen Micky-Amigo von Cronestein, de moeder onze mooie Ch. Yfke in red von Cronestein. De puppy’s mogen in rond 14 februari 2021 naar de nieuwe baasjes.

Beide ouders zijn getest en hebben HD A  DD N/N DM vrij en ogen ECVO vrij van erfelijke ziekten 2020. Ook hebben zij een DNA profiel.

Wij houden niet van inteelt en dit zal voor de puppy’s dan ook maar 0,59% op 5 generaties zijn.

Beide ouders wonen bij ons, zijn  kampioen, lief, super gezond en hebben een fantastisch karakter . Daarnaast hebben we ook nog Yfke’s  moeder Sterre en oma Happy. U kunt dus een goed idee krijgen hoe uw pup zich zal ontwikkelen. Dit wordt ons “Legend” nest.  Hieronder staan de foto’s van Doutzen haar nestje zodat U kunt zien hoe wij voor de puppy’s zorgen.

Foto’s van het “Legend”nest

Op 16 december zijn ze geboren!

Wat u moet weten als u een pup wilt aanschaffen

Contact

U neemt contact met ons op en als de pups vijf weken oud zijn nodigen wij u een aantal malen uit om moeder en kids te bewonderen en, in overleg, een bij u passend pupje uit te zoeken.

Voorbereiding

Bereid u voor op de komst van uw nieuwe huisgenoot. Schrijf u alvast in voor een puppycursus en lees alvast een puppyhandleiding b.v. Toepoels Puppywijzer, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Ophalen

U kunt uw pup ophalen als deze minimaal acht weken oud is. De pup moet dan al goed gesocialiseerd zijn en al wijd uiteenlopende ervaringen hebben opgedaan. Daarnaast is hij al drie maal ontwormd, ingeënt en gechipt door De Raad van Beheer (voor de stamboom). Daar zorgen wij voor. Ook zorgen wij ervoor dat uw pup al zo goed als zindelijk is.

Wachtlijst is gesloten.

De puppy’s mogen rond 14 februari 2021 naar hun nieuwe baasjes.

Thuis met de pup

Leefomgeving

U moet zorgen voor een veilige leefomgeving. Bekijk uw huis door de ogen van een peuter. Zorg ervoor dat breekbare of gevaarlijke elementen worden verwijderd (snoeren, vazen, beeldjes etc.). Zorg voor een eigen plek voor de pup b.v. een bench, mand, kussen etc. Neemt u hem gezellig op de bank dan zal dat vanaf dat moment zijn vaste plek zijn (gelukkig neemt een pinscher maar één zitplaats in beslag). Zorg voor leuke speeltjes.

Zindelijk

Uw pup moet zindelijk worden gemaakt. Dit gaat helaas niet vanzelf. Zet hem ieder uur even buiten en prijs hem de hemel in als hij per ongeluk zijn behoefte doet. Geef gelijk een naam aan het plasje of hoopje en roep dit altijd, later kunt u deze naam gebruiken als u haast heeft en de hond zal dan op commando zijn behoefte doen. Het besef van buiten alles doen komt pas met de leeftijd van ongeveer 16 weken. Straf hem dus niet als u hem net heeft uitgelaten en hij vrolijk binnen plast, maar pak hem gelijk op en zet hem weer buiten neer.

Slapen

Een pup die net het nestje heeft verlaten wil ’s nachts niet graag alleen blijven en zal u dat ook duidelijk laten horen. Neem hem dus mee naar de slaapkamer en zet hem in een doos of bench naast uw bed. Als hij, door geluid te maken, controleert of u er nog bent, geef hem dan geen aandacht maar hoest of kuch. De eerste weken zal de pup ook ’s nachts nog even moeten plassen. Als hij begint te piepen, even buitenzetten en weer naar bed. Ga niet met hem spelen. ’s Nachts wordt er geslapen… Als u hem in bed neemt zult u de rest van de hond zijn leven, een extra groot bed nodig hebben, hij zal deze fantastische slaapplaats n.l. niet gemakkelijk meer opgeven. Rond de 16de levensweek kunt u de hond zijn definitieve slaapplek geven. Doe dit in het weekeinde. Hij zal wel een nachtje protesteren.

Vragen

Wilt u meer informatie? Gewoon even bellen: 06 22 65 85 20.

Tips

Inentingen

Met 12 weken krijgt de pup zijn herhaling inentingen. Laat hem voor die tijd niet uit op veldjes waar veel andere honden hun behoefte doen.

Geduld

Een pupje kan dodelijk vermoeiend zijn. Zorg dat u genoeg tijd heeft voor uzelf en de pup en houdt voor ogen dat u er een fantastische huisgenoot aan overhoudt.

Voedselvergiftiging

Geef een hond nooit chocolade, rozijnen, of aspartaan (dit zit in zoetjes). Dit kan dodelijk zijn!

Contact

Als u het echt niet meer weet, belt u ons en wij zullen u graag advies geven, al is het midden in de nacht.

Telefoon :

051-23 56 763

Mobiel :

06-22 65 85 20

E-mail :

admin@duitsepinscher.com

Adres :

Lia en Richard
Izermieden 3
9284XJ Augustinusga, Friesland